AANBOD VOOR SCHOLEN

ALLE BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN

U plant een daguitstap met uw klas of een groep kinderen? Dan kunnen wij u hierbij beslist helpen: u kunt immers uw bezoek aan Explorado Oostende reeds perfect inkaderen door vooraf een kijkje te komen nemen. Geïnteresseerde leerkrachten zijn immers van harte welkom om, buiten de schooluren, Explorado gratis te komen bezoeken (op vertoon van uw lerarenkaart). Wij beantwoorden dan heel graag uw vragen ter plaatse, of via het contactformulier of onze hotline 059 70 00 01.

UW BEZOEK

Explorado Ostende: Perfekter Schulausflug

Schoolgroepen kunnen een ganse dag Explorado Oostende bezoeken voor slechts 5,95 EUR pp (overige groepen 9,95 EUR pp). Bovendien, per 15 leerlingen/personen heeft er 1 leerkracht/begeleider gratis toegang. Dit voordeel wordt toegekend op basis van betaling aan de kassa (cash/betaalkaart). De overige leerkrachten/begeleiders betalen hetzelfde tarief als de leerlingen/groepsleden.

U kunt reserveren via onderstaand reservatieformulier, of via het nummer 059 70 00 01.

CLEVERSHOWS

Op verschillende tijdstippen per dag kunnen al onze bezoekers genieten van de CleverShows. Deze duren een 30-tal minuten, waarbij onze edutainers weetjes en wetenschap op een ludieke manier brengen. De thema's wisselen regelmatig, spelen in op de actualiteit en worden dus nooit saai! Wenst u echter een didactische, interactieve voorstelling OP MAAT, dan kunnen we u ten stelligste onze CleverLabs aanraden. Zie info hieronder.

FOLDER EXPLORADO OOSTENDE

FOLDER EXPLORADO OOSTENDE

U kunt hier onze folder downloaden. U zult er zien dat wij heel wat te bieden hebben; en dit zowel voor scholen, gezinnen, jeugdbewegingen, als ondernemingen.

Download hier onze Educatieve rally

CLEVERLAB OP MAAT

CleverLabs

Wenst u naast de CleverShows, een CleverLab op maat voor uw klas, dan is dit perfect mogelijk. Onze edutainers brengen dan een door u gekozen thematiek aan, op een interactieve wijze, waardoor leren leuk wordt! De thema's waaruit u nú kunt kiezen zijn de 4 natuurelementen: water, vuur, aarde en lucht. Actueler dan ooit. Een CleverLab op maat is voor uw groep alleen, tot 50 personen. De kostprijs is €95,00 en duurt 60 min.

BOUW JE MEE?

De eerste steen is alvast gelegd! Op de Avonturen Bouwwerf, een hands-on bouwplaats van 550m², zowel binnen als buiten, kunnen kinderen experimenteren met allerlei bouwmaterialen (stenen, cement, hamers, nagels, dakpannen, beitel, enz….). De kinderen leren onder begeleiding al spelend en mét bescherming (handschoenen en veiligheidsbrillen) over handenarbeid en vakmanschap. Een greep uit de beroepen die aan bod komen: schrijnwerker, metselaar, dakwerker, schilder, stukadoor, enz…

ZORGROBOT ZORA

Zora vr wordpress

Elke dag verzorgen we demonstraties met onze zorgrobot ZORA, die al vaak in het nieuws kwam. Zij wordt vaak ingezet in de zorg, vooral pediatrie en geriatrie. Een hele belevenis voor de kinderen om te zien wat ze allemaal kan!

GIDSBEURT

Indien u vindt dat uw school/klas meer baat heeft bij een gidsbeurt, dan kan dit bij ons ook perfect! Eén van onze edutainers leidt de groep doorheen het hele centrum, wat als voordeel heeft dat alle educatieve aspecten aangeraakt worden. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de gidsbeurt. Een bijkomend voordeel is dat de edutainer volledig kan inspelen op het niveau/leeftijd van de groep, en dat u als leerkracht ook mag vragen om op een bepaald thema de nadruk te leggen. Gidsbeurten zijn mogelijk in het NL, FR en ENG, duren 60 min, max 25 personen, en de kostprijs per gidsbeurt is €49.

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR OPVOEDERS

Wilt u graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in ons avonturen- en wetenschapspark? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. De Explorado-familie informeert u eens per maand over de actuele tentoonstellingen en acties in Explorado Oostende.

SCHOOLUITSTAP RESERVEREN

VERZEKER U NU REEDS VAN UW GEWENSTE DATUM

Reserveren tijdelijk niet mogelijk