ONTDEK ONZE PLANEET

Hoe geven vuur, water, lucht en aarde elke dag vorm aan onze planeet?
BELEEF EEN AARDBEVING, EEN RUIMTEREIS EN EEN HEUSE TORNADO !!

EARTHQUAKE

Explorado Ostende: Perfektes Ausflugsziel für Familien

In de Earthquake kun je de naschok voelen van een enorme aardbeving, dus hou je maar stevig vast! Je wandelt door de verwoesting en ziet de ingestorte huizen. Leer alles over het ontstaan van aardbevingen, zeebevingen en tsunami's.

APOLLO 3000

Apollo 3000 Simulator

Dirk Frimout, de eerste Belgische astronaut, zei: "Hoog in de ruimte besef je pas goed hoe mooi en broos onze aarde wel is. En hoe weinig we afweten van de krachten die hem vormen". Dus vlieg mee met de Apollo 3000 simulator, die jullie meeneemt voor een spannende reis naar het ISS en de ruimte!

TORNADO SHELTER

Tornado Shelter (Foto:  victor zastol'skiy - Fotolia.com)

Een tornado is een soort cycloon met een doorsnede van 100 tot wel 450 meter. Keer even mee terug in de tijd, anno 1980, Amerika... De tornado nadert, dus je zoekt samen met je familie snel de veiligheid van de schuilkelder op. Voel de verwoestende kracht terwijl hij over jullie hoofd raast!

VOLCANO

Een pyroclastische stroom is een wolk van gassen en deeltjes die de flank van een vulkaan kan afdalen aan 700km/u!

BERNOUILLI

Hoe een vliegtuig in de lucht blijft, heeft alles te maken met luchtdruk. Ontdek de wet van Bernouilli.

FIRE

Vuur is niet iets dat uitgevonden is. Het was er altijd al. Vroeger dachten de ouden Grieken dat de goden het aan de mensen hadden gegeven. In de oertijd was vuur een heel erg belangrijk iets. Kom naar Explorado and light the fire!